Tymbaliki

Co to? Trudno stwierdzić jednoznacznie, ale na pewno jest to dość niespotykana przekąska, która idealnie nadaje się do tostów. W lodówce mogą i nawet muszą sobie te zawijaski siedzieć, bo dobre są tylko na zimno.

Ingrediencje:
-1 opakowanie naturalnego serka topionego (ok 100g)
-1/3 słoiczka chrzanu
-kilkanaście plasterków szynki konserwowej z kwadratowego bloku

I tyle. Oczywiście, szynka z kwadratowego bloku być nie musi, ale taką łatwiej zawijać. Powyższe proporcje są dość nieproporcjonalne, ponieważ zależą tylko od tego, jak bardzo lubicie wszystko robić na ostro. I ile chcecie zrobić tymbalików.

Preparacja:
1) Serek dokładnie wymieszać z chrzanem. Bardzo dokładnie.
2) Wzdłuż krótszego boku szynki nakładać porcję masy i ciasno zawijać. Podawać prosto z lodóweczki.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *