Lubicie awokadosa? Jeśli tak, to ten przepis jest dla Was, a jeśli nie, to polubicie. Pasta ta jest świetną i pożywną przekąską, a dzięki awokado jest też zdrowa. No nic tylko jeść i chudnąć w oczach (bo na pewno nie w dupie)!
Ingrediencje:
– kulka awokado
– 4-6 jajek ugotowanych na twardo
– sól i pieprz do smaku
Liczba jajek zależy od wielkości awokado i indywidualnych upodobań. Im większe jajka, tym lepsza zabawa… to znaczy tym damy ich mniej mniej. Proste!
Preparacja:
1) Jajka obieramy ze skorupki (pasta nie ma być chrupiąca) i kroimy w grubą kostkę.
2) Rozbrajamy awokado, wydrążając miąższ.
3) Mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem.
Jak widać na zdjęciu, ja sam użyłem przyprawy do grilla, w której są suszone warzywa i chilli, ale wystarczy sama sól z odrobiną pieprzu, jeśli nie macie tak fantastycznej mieszanki. Pasta najlepiej smakuje schłodzona i podana na chrupiących, ciepłych tostach. Można przybrać jeszcze kilkoma listkami bazylii, świetnie też komponuje się z wodą z plasterkiem cytryny. Smacznego!
Skoro wyszła Ci pasta z awokado, to churros też Ci wyjdą! o! 😉
Wierzysz we mnie? To urocze!
…
Prześlę Ci rachunek za remont spalonej kuchni. ;P